Carrières Du Hainaut - bæredygtig, stærk kalksten


Belgiske Carrières Du Hainaut bryder og bearbejder den unikke blå kalksten, Pierre Bleu Du Hainaut – det ultimativt mest bæredygtige produkt.

Kalkstenen Pierre Bleu Du Hainaut kan bruges alle steder, indenfor som gulv- og vægfliser, bordplader med mere, samt udenfor som belægning rundt langs swimmingpools og som belægning generelt. Kalkstenen fås med et utal af forskellige overflader og giver et unikt udtryk. Den blå kalksten i Hainaut er et ædelt og naturligt materiale, der kan dateres 345 millioner år tilbage, da vores region var dækket af tropiske have.

Kompakt, modstandsdygtig og med en enestående tæthed

Carrières Du Hainaut har i mere end 130 år udvundet og forarbejdet den unikke kalksten, der kun findes i en bestemt kulsyreholdig, geologisk vene. Denne særlige vene løber fra øst til vest over Belgien, under Den Engelske Kanal og helt til Irland. I regionen Soignies, i Hainaut, kommer den tæt på overfladen, og her er hovedkvarteret for den belgiske produktion. Den helt særlige fauna og flora i venen har resulteret i en meget homogen og tæt kalksten med farver, der varierer fra gråblå til grå-sort. Pierre Bleu Du Hainaut er utrolig kompakt og modstandsdygtig, og den har en enestående tæthed. Særlige kendetegn er kalkstenens mange fossiler, der giver den en uforlignelig karakter.

Belgisk granit

Virksomheden Carrières Du Hainaut har rødder tilbage til 1888. De ejer de største forekomster af stenen Pierre Bleu Du Hainaut, der også er kendt som ”belgisk granit.” Carrières Du Hainaut har altid vægtet miljø og bæredygtighed højt. Den blå kalksten brydes og bearbejdes lokalt, og ingen sten går til spilde. Processen med selve brydning af stenen samt produktionen af de færdige materialer, foregår med den nyeste teknologi og største respekt for miljøet. Denne sten er til jer, der søger det ultimativt mest bæredygtige produkt: Fast, ikke porøs og med meget lang levetid.