Bornholmsk klippe

Danmarks stærke fundament

Som de eneste i Danmark har vi eneret på at bryde og forarbejde granitten i de fire tilbageværende danske stenbrud på Bornholm.

Det er en naturressource, vi håndterer og bearbejder med stolthed, respekt og med et stort fokus på miljøbevidsthed og bæredygtighed.

Vi stiller høje krav til produktionen, og vi garanterer altid kvalitet, teknisk håndværk, ansvarlighed og troværdighed.

Mindre spild og mere bæredygtig produktion

Fra stenbruddene på Bornholm udvinder vi granitterne Blå Rønne, Moseløkke, Helletsbakke og gnejsten Paradis. Vi arbejder løbende på at optimere udnyttelsen af natursten og så vidt muligt undgå spild og miljøbelastning i vores stenbrud og produktion. Vi bruger blandt andet de mindre og irregulære fragmenter til skærver og stenmel, eller til kystsikring og havnemoler.

Slidstærk dansk byggetradition

Granit fra Bornholm er blandt verdens ældste granitter. Det er et særdeles langtidsholdbart produkt, der patinerer smukt. På grund af sin enorme hårdhed og modstandskraft er den yderst eftertragtet som belægning og byggemateriale.

Hos ZURFACE viderefører vi et håndværk og en tradition, der rækker tilbage til fundamentet af Koldinghus, Dybbøl Mølle og opførelsen af hele indre København.

I det hele taget hviler en stor del af den danske byggetradition på bornholmsk klippe. Tusindvis af kvadratmeter er gennem århundreder blevet sirligt belagt i chausséstensmønstre over købstæders torve og pladser. Trods slid, trafik, kulde og regn ligger de den dag i dag uforanderlige.

Fra byernes brostensbelagte torve til domicilernes stilrene linjer har den bornholmske granit og gnejs i århundreder tilført en klassisk og hårdfør elegance og modstået klimapåvirkninger og trafik. I dag spiller brostensbelægninger godt sammen med de omgivende bygninger og understreger den historiske fortælling.