Vestre Landsret

Sted

Viborg

Opførelsesår

2014

Arkitekt

KPF Arkitekter / Erik Møller Arkitekter

Bygherre

Bygningsstyrelsen

Materiale

Værdighed og venlighed

Vestre Landsret flyttede i 2014 fra den gamle bymidte lige op ad Viborg Domkirke til en ny bygning i det åbne landskab øst for søerne og ligger nu højt placeret på en bakke med udsigt over Viborgs to store søer. Bygningen har fået et arkitektonisk formsprog af både strenge linjer og organiske former, således at det skarpe og rektangulære ydre omgiver et indre, hvor de lodrette flader har bløde kurver. Landsrettens arkitektoniske udtryk er værdigt og seriøst og alligevel imødekommende og venligt.

Kobber og kalksten

ZURFACE har leveret kinesisk Bergwalder-kalksten til bygningens facader, og den gråbrunlige sten har diskrete aftegninger, som danner baggrund for facadernes kobberbeklædning. I sin rå form er Bergwalder mørk, men til Vestre Landsret er den leveret med en jetbrændt og børstet overflade, som fremstår afdæmpet lysegrå.

De udvendige terrasser leder de besøgende rundt om bygningens svungne kobberformer til den vidtstrakte udsigt mod vest. Terrasserne er beklædt med mørkegrå kinesisk G654-granit, som har en jetbrændt og ensartet overflade.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Ole Sørensen

    Partner