Skt. Annæ Plads

Sted

København

Arkitekt

Schønherr

Bygherre

Kvæsthusselskabet

Plads til mennesker

Det har taget fem år at gennemføre det omfattende anlægsarbejde på Skt. Annæ Plads, Kvæsthuspladsen og de omgivende gader til Nyhavn i indre København. Pladsens arealer til gående, cyklister og cafegæster er blevet udvidet, og en tiltrængt parkeringskælder er etableret under jorden, så 500 parkeringspladser bliver fjernet fra byrummet og giver liv på pladsen. Samtidig fungerer midten af Skt. Annæ Plads nu som en del af skybrudssikringen, så pladsens grønne arealer under voldsomme regnskyl opsamler og bortleder vandet ud til havnen.

Belægning i granit binder sammen

ZURFACE har leveret natursten til den 24.500 m2 store plads samt de tilstødende gader og Nyhavn. Til chaussésten, bordursten og brosten er der især brugt bornholmske granitter som Moseløkke og Blå Rønne samt svenske granitter som Rød Bohus og Grå Bohus og Bjärlöv. Alene til Skt. Annæ Plads har ZURFACE leveret 6.000 m2 granit. På de nye, store udearealer er der lagt fliser af stokhugget, jetbrændt Grå Bohus-granit med kantsten af Pedras Salgadas-granit. De røde og grå nordiske granitter går igen på faskantstenene.

Mærkbare markeringer

Ved fodgængerovergange og langs fortovsstrækningerne har ZURFACE givet stenen taktil behandling i form af rillede overflader og knopper, så blinde og svagtseende kan få hjælp gennem byrummet. De rillede ledelinjer er især af Pedras Salgadas-granit, som også er brugt til hajtænder i belægningen. Læs mere om denne specialløsning her.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Michael Dolberg

    Senior Konsulent