PWC Herning

Sted

Herning

Arkitekt

Årstiderne Arkitekter

Bygherre

NRE Group A/S

PWC’s nye domicil i Herning har i dag et markant anderledes udseende, end hvad revisions-, skatte- og rådgivningsfirmaet havde forestillet sig. Den tre etager høje kontorbygning er i dag beklædt med 1.100 kvadratmeter mørk, engelsk skifer, Burlington Kirkby Blue Grey – meget ulig den hvide beton og de pangfarvede vinduesrammer, der oprindeligt skulle have smykket bygningen.

En joker i ærmet

ZURFACE har stået for levering og montering af facaden. Da bygherre og arkitekt mødtes for at fremvise de forskellige løsningsforslag, havde ZURFACE en joker i ærmet, nemlig et dristigt forslag om at beklæde bygningen med Burlington Kirkby Blue Grey.

»På forhånd var der taget beslutning om, at facaden skulle opføres i hvid beton, men da vi fik forelagt den her skifer, var vi solgt. Ingen var i tvivl om, at skiferen var helt perfekt til projektet,« siger Michael Christiansen, arkitekt hos Årstidernes Arkitekter, som har stået for bygningens arkitektoniske udtryk.

Skifer udstråler ro

Etagebygningen i Herning ligger lige ud til den stærkt trafikerede vej Dronningens Boulevard. Her er den rolige engelske skifer et godt modspil til bilernes larm.
Stenen er valgt på grund af den ro, den udstråler, og samtidig har Burlington Kirkby Blue Grey et eksklusivt udseende i forhold til mange af de andre løsninger, der oprindelig var i spil.

Farvede vinduer giver spræl

For at tilføre den stilrene mørke overflade noget spræl og bryde roen en anelse, har arkitekterne valgt at beholde nogle af de farvede vinduesrammer på kontorbygningen.
»Man besluttede sig for den eksklusive engelske skifer i tre forskellige højder, så vi kunne lege med fugerne. De faldende længder på stenene giver et fantastisk spil i den kløvede bygningsfacade,« fortæller arkitekt Michael Christiansen fra Årstidernes Arkitekter.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Kristian Røge

    Projektchef