Ørestad Syd

Sted

Ørestad Syd

Arkitekt

Bjarne Ingels Group, BIG

Bygherre

Dansk Olie Kampagni A/S, Høpfner A/S, Ejendomsselskabet St. Frederikslund A/S

Bygget til liv

Ørestad Syd er tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group, BIG. Det organiske byggeri ligger på marken i grønne omgivelser ved Kalvebod Fælles på Amager. Grundidéen er, at huset skal indbyde til overskud, fælleskab og aktivitet. De 476 nye boliger er fordelt på byhuse og penthouse lejligheder med egne haver samt lejligheder.

De moderne boliger rummer charmerende detaljer som eksempelvis forskel i niveau og lofthøjde. En mellemting mellem en italiensk bjerglandsby og en københavnsk boligkarré. Gårdene og fællesarealer er belagt med 59.000 kvadratmeter natursten fra ZURFACE – der er brugt kinesisk G302 og chaussésten i Lys Granja fra Portugal og i Vietnamesisk Basalt.

Amagers flotteste gåtur

Hele huset bindes sammen af en cirka én kilometer lang gangsti, som snor sig op langs facaderne i en dobbelt sløjfe til toppen af huset. Stien er tænkt som et naturligt mødested for husets beboere og en tryg færdselsåre, når børnene skal besøge hinanden. Og som en ekstra bonus skaber den en meget speciel måde at bevæge sig rundt i byggeriet på. Som at bo i en bjerglandsby, hvor man bevæger sig i kuperet terræn og ind imellem bare må stoppe op for at nyde den fantastiske udsigt til alle fire verdenshjørner.

Mulighedernes land

Tankerne bag 8TALLET har også været, at det skal være sjovt at bo godt, og der skal være masser af rum for udfoldelse og aktivitet. Byggeriet er derfor forsynet med Københavns flotteste beboerlokaler, med tagterrasse og udsigt så langt øjet rækker, hyggelige gårdrum, pladser og kringelkroge, som man kan gå på oplevelse i. Og så er der højt til himlen med direkte adgang til Kalvebod Fælleds store fredede naturområde, der som en afrikansk savanne lokker med udstrakte vidder og rigt dyreliv.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Ole Sørensen

    Partner