Musikkens Hus

Sted

Aalborg

Opførelsesår

2014

Arkitekt

COOP HIMMELB(L)AU/Landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen

Bygherre

Musikhusets venner

Materiale

Tæppe under Musikkens Hus

Den 8.000 kvm store havneplads omkring Musikkens Hus i Aalborg er belagt med et kæmpemæssigt tæppe af lange belægningssten under bygningen og ned mod Limfjorden. Hele tæppet er lagt i sort, kinesisk basalt, og de skiftende rækker af jetbrændte og riffelhuggede sten giver et enkelt og stringent spil i belægningens struktur. Ledelinjer og opmærksomhedsfelter er integreret i belægningen for at lede svagtseende på rette vej.

Binder bygning og fjord sammen

Det er blevet til et fornemt og meget enkelt gulv, som binder bygning og fjord fint sammen blandt andet med hjælp fra et bølgende lys, der sendes ud fra selve bygningen og akkompagneres af LED-dioder lagt ind i belægningen. Det er en klasse op, når man går fra asfalt og op på stentæppet,” udtaler Marianne Carter fra Landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen.

Plintkanter rammer pladsen ind

Rundt om belægningen på den åbne plads ned mod vandet er der sat plintkantsten, der er udført i samme materiale som belægningen. Stenene rammer pladsen ind og er samtidig tænkt som siddepladser, hvor man kan slå sig ned og nyde den smukke udsigt. Stenene har samme bredde, men svinger fra 40 til 80 cm i højden.

Havnetrappe i flere elementer

Fra havnepladsen ned til fjorden løber en trappe opført i samme sorte basalt som både plintkantsten og stentæppet. LED-lyset fra huset og stentæppet er videreført i nogle af trappens trin, således at lysforløbet binder komponenterne sammen. Flere af elementerne fra plintkantstenen er også anvendt i trappen, så der på den måde er skabt sammenhæng og et gennemgående geometrisk og spartansk udtryk i hele projektet.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Peter Scheel Thomasen

    Afdelingsdirektør, Vest