Museet for Søfart

Sted

Helsingør

Opførelsesår

2013

Arkitekt

BIG

Bygherre

Helsingør Kommune/Museet for Søfart

Materiale

Prisvindende museum

I 2013 er Danmarks nye søfartsmuseum åbnet under jorden omkring den gamle tørdok fra Helsingør Skibsværft. Den spektakulære arkitektur er tegnet af Bjarke Ingels Group og reflekterer Danmarks rolle som en af verdens førende søfartsnationer. Museet er anerkendt verden over og har modtaget en lang række nomineringer og priser heriblandt AIANY Design Award, Architizer A+ Award og RIBA Award.

Talende granitværn

Rundt om museet er placeret 94 specialfremstillede pullerter udført i kinesisk granit, som ZURFACE har leveret, der er sejlet fra Kina til dokken i Helsingør, hvor de er blevet samlet og opført. Pullerterne er udformet som bænke og skamler og fungerer hermed som siddepladser, der er elegant arrangeret i morsekode med bænken som streg og skamlen som prik, der danner ordene ’MS Museet for Søfart’ og ’Det er nødvendigt at sejle’. Pullerterne fungerer samtidig som et enkelt og transparent værn, der forhindrer biler i at køre ned i dokken.

Belægning med kontrast

Foruden pullerterne har ZURFACE leveret 3.000 kvm chaussésten til belægningen rundt om museet, der er lagt oven på et betondæk, som er blevet isoleret med stabil- og afretningsgrus. Udendørsarealets mørke belægning står i flot kontrast til de lyse pullerter og er ligeledes tegnet af BIG samt udført af Anlægsgartner Jens Ravnholt.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Ole Sørensen

    Partner