Mølleparken

Sted

Aarhus

Opførelsesår

2013

Arkitekt

Anne Lundager, Aarhus Kommune – Teknik og Miljø

Bygherre

/ Aarhus Kommune

Tid til eftertanke

Foran det gamle bibliotek i Aarhus har man skabt et byrum med plads til restitution og tid til eftertanke. Her er tanken, at forene bylivet med muligheden for at kombinere det kulturelle med det naturlige. Parken har således taget form som et varieret rekreativt område med græs, store træer, blomster hvor de store granitplinte giver anledning til ophold i såvel sol som skygge.

I forbindelse med den store trappe af natursten foran det gamle bibliotek, finder man Johannes C. Bjergs bronzeskulptur ”Elskovskampen”. Nærmest symbolsk skuer skulpturen ud fra en cirkulær granitplint ned mod området, der formidler overgangen mellem parken og åen.

Som modspil til de diagonale linjer og kurver, der kendetegner Mølleparken har man valgt den unikke G365j granit fra det nordlige Kina. G365j udmærker sig blandt andet gennem det særegne udtryk, hvor vener i stenen giver belægningen et levende udtryk.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Peter Scheel Thomasen

    Afdelingsdirektør, Vest