Mærsk Tårnet

Sted

København

Arkitekt

C.F. Møller

Bygherre

BYGST og Københavns Universitet

Materiale

Mærsk Tårnet

Københavns Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet er blevet udbygget med Mærsk Tårnet, som blev indviet i januar 2017. Som en gigantisk udbygning af Panum-instituttet, skal det nye Mærsk Tårn i de kommende årtier lægge 15 etager laboratorier, konferencerum og auditorier til udviklingen af international biomedicinsk forskning. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret halvdelen af byggesummen.

Organisk belægning af kalksten

ZURFACE har leveret 5.000 kvadratmeter Bergwalder-kalksten til de udendørs belægninger omkring Mærsk Tårnet. Belægningen er lagt som en bølgende organisme rundt om det kobberfarvede højhus, og fliserne er rillet i forskellige retninger af hensyn til skridsikkerhed og afledning af regnvand. Forsænkede terrasser og bede langs de nedre indgange bidrager til at sikre opsamling ved fremtidens skybrud. Bergwalder-stenen er i sin rå form mørk, men til Mærsk Tårnet er den leveret med en jetbrændt og børstet overflade, så belægningen fremstår afdæmpet lysegrå.

Førende sundhedsvidenskab

Udbygningen af Panum-instituttet har været tiltrængt i en årrække, fordi det var blevet for trangt og en del af faciliteterne var nedslidte. Verdens førende sundhedsforskere kommer til at passere hen over Bergwalder-belægningen, og der er flere diskrete referencer til den sundhedsforskning, som skal finde sted højt over byen. Eksempelvis leder en DNA-profil i belægningen blinde og svagtseende frem til bygningen. Ledelinjen er også af Bergwalder, blot med en stokhugget overfladebehandling i stedet for en jetbrændt.

ZURFACE har også leveret 2.000 kvadratmeter G654-sten til gulvene på de centrale indgangsetager af Mærsk Tårnet. Herfra ledes besøgende og forskere frem til etager med forskningsfaciliteter for blandt andet sund aldring, diabetesrelaterede sygdomme og cellulær og molekylær medicin.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Ole Sørensen

    Partner