Designmuseum Danmark

Sted

København

Opførelsesår

2018

Materiale

I Frederiksstaden i hjertet af København ligger Designmuseum Danmark. Museets samlinger, bibliotek og arkiver udgør det centrale videnscenter for design-historisk forskning I Danmark

I 2018 stod museets forplads klar til indvielse efter en restaurering der har åbnet op for tilgængeligheden til museet og til en forplads der indbyder til forsamling. 

Cobe  som har designet renovering af forpladsen har lagt væk på at alle materialer enten er genbrug eller kan genbruges.  

Indgangen til museet er sirligt belagt med gamle genbrugs brosten. På gangarealet og rampen har man anvendt upcykled brosten for at gøre indgangen handikap-venlig. Trinnene til rampen er nye produceret materialer i den bornholmske Paradis, denne er særligt udvalgt til, at kunne pryde museets indgang de næste mange hundrede år. Hvis man en dag mod forventning har behov for at flytte rampen, kan denne også anvendes andet sted.

Naturstensprisen 2019 – Designmuseum Danmark

I 2019 modtog Designmuseum Danmark Naturstensprisen fra Stenhuggerlauget, for deres usædvanlige vellykkede restaurering af museumspladsen ud mod Bredgade.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Jesper K. Marcussen

    Afdelingsdirektør, Øst