Den Internationale Skole

Sted

Ikast-Brande

Opførelsesår

2013

Arkitekt

C.F. Møller

Bygherre

Den Internationale Skole

Materiale

Gulvet er af lava

Arkitekterne C.F. Møller har valgt at pryde gulvene på Den Internationale Skole i Ikast-Brande med lavastenen Basaltite fra Bolsena i det centrale Italien. Lavastenen er karakteriseret ved en høj brudstyrke og skridsikkerhed samt den platingrå farve, der giver et karakteristisk og behageligt udtryk.

Fint samspil med tegl og egetræ

Arkitekten ville gerne have et karakterfuldt gulv, der ikke blev for mørkt, hvorfor valget faldt på lavastenen, der skaber en robust og varm bund og farvemæssigt spiller fint sammen med både de lyse teglstensfacader og det tilstødende egetræsgulv.

Opbygget som en lille by

Bygningen på 2.600 kvm er i to etager og indeholder skole, børnehave og SFO. Den er prydet med lyse teglsten og er opbygget som en lille by med små huse, der ligger omkring et torv og små gader. For børnenes skyld er bygningen bredt ud i mindre enheder med de enkelte klasseværelser placeret omkring gange som huse omkring gader, der løber ud i torvet i den centrale del af bygningen.

Samspil med omkringliggende natur

Fra alle gange er der frit udkig til skov, skolegård og de øvrige institutioner på det undervisningscampus, som skolen er placeret på. Samspillet med det omkringliggende landskab er ligeledes sikret i kraft af det levende og pixelerende system, som vinduerne er placeret i – et system, der også sikrer et fint lysindfald i flere niveauer.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Anne Katrine Okholm Skole

    Divisionsdirektør