Campus Kollegiet

Sted

Odense

Arkitekt

C.F. Møller

Bygherre

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Indsigt og udsyn

Campus Kollegiet med det store udsyn markerer indgangen til Syddansk Universitet i Odense. Den høje bygning med de tre drejede tårne er bygget til 250 studerende, som på en gang får udsigt og indsigt på kollegiet. Yderst ligger kollegieværelserne, som er udstyret med altan for at forbedre både trivsel og indeklima, og inderst i bygningen samles de studerende i fælleskøkkener og –stuer. Øverst på bygningen er der etableret tagterrasser med stendæk, stentrapper og glasgelændre.

Kinesisk kalksten

Zurface har i samarbejde med arkitekten C.F. Møller leveret natursten til Campus Kollegiets indvendige og udvendige belægninger, tagterrasser og trapper. Overalt er kalkstenen China Blue Stone anvendt, men overfladebehandlingen varierer.

På de ydre belægninger, trapperne og tagterrasserne er stenen jetbrændt og børstet. Indvendigt er belægningerne i indgangspartiet tillige imprægneret og forseglet for at modstå fodtrin fra 250 studerende, gæster og studiekammerater. De fritstående siddeplinte på området har en stokhugget overflade.

Fællesskaber

De øverste tagterrasser og pladserne til grupperum, studiepladser og fællessal er etableret for at danne ramme om fællesskaber. Campus Kollegiet er et sted, hvor beboerne kun har hjemme i en periode, men hvor hele fremtiden kan præges i form af netværk, venskaber og partnerskaber. Naturstenens varme og glød gør det behageligt at samles på terrasserne og få ro og ny energi.

Detaljer i det funktionelle

De grå nuancer i China Blue Stone spiller sammen med bygningens mursten og de grålige trædæk. Små detaljer viser sig i naturstenene: En diskret, udhugget overløbsrende ved en rist; aflange, udborede riller til cykelparkering, børstede kanter på de stokhuggede siddeplinte. Bygningens funktionelle udformning understøtter de studerendes intensive campusliv og uddannelse og retter deres fokus mod det væsentlige.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Ole Sørensen

    Partner