A. P. Møller Skolen

Sted

Slesvig

Opførelsesår

2008

Arkitekt

C.F. Møller / Kessler Krämer Landschaftsarchitecten

Bygherre

A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Materiale

Dansk/tysk hybrid

Arkitekterne fra C.F. Møller har tænkt A.P. Møller Skolen i Slesvig som en hybrid mellem et dansk gymnasium og den mere traditionelle tyske skolemodel. Derfor kombinerer bygningen de klassiske klasseværelsesstrukturer, som især den tyske undervisning kræver, med de meget åbne og multianvendelige arealer, som det typiske danske gymnasium har udviklet sig til. Skolen tilbyder undervisning fra 7. klasse til 3. g til det danske mindretal i Sydslesvig.

Tradition og innovation

A.P. Møller Skolen er en bygning med meget gedigne materialer, der er innovativ i sin struktur og sine mange anvendelsesmuligheder. Indvendig er skolen skabt omkring to store rum i form af en sportshal og en aula, og undervisningen kan desuden trækkes udenfor til den omgivende park, der er en del af undervisningsmiljøet. ZURFACE har bl.a. leveret de fritstående stenvaske, hvor eleverne kan lave udendørs kemiforsøg.

Dansk skole på tysk grund

Da parken er offentligt tilgængelig udenfor skolens åbningstid, er der lagt ekstra vægt på robusthed, skridsikkerhed og kvalitet i materialevalget. Henover skolens fremskudte indgangspartier og facader slynger den bornholmske gnejs Paradis sine hvide, grå og røde bånd som et dynamisk modspil til arkitekturens stramme linjer. Bygherre kunne lide idéen om at bruge danske materialer for på en diskret måde at udstråle, at skolen er dansk, selvom den er placeret i Tyskland.

Læs mere om projektet
  • Kontaktperson


    Ole Sørensen

    Partner